Fats Part 3: Test Your Knowledge

July 14, 2021

1. Fat in human milk provide about how much of the infant’s energy needs?

A) 15%

B) 25%

C) 35%

D) 50-60%

2. The most variable component in human milk is:

A) Lactose

B) Fat

C) Protein

D) Human milk oligosaccharides

3. What is the correct order of components in human milk, by percentage of concentration?

A) #1 Oligosaccharides - #2 Lipids - #3 Lactose

B) #1 Lactose - #2 Oligosaccharides - #3 Lipids

C) #1 Lipids - #2 Lactose - #3 Oligosaccharides

D) #1 Lactose - #2 Lipids - #3 Oligosaccharides

4. The milk in an almost empty breast has what amount of fat compared to the milk in a full breast?

A) Less fat

B) More fat

C) Same amount of fat

D) No fat

5. 98% of the fat in human milk is in this form:

A) Triglycerides

B) Phospholipids

C) Cholesterol

D) Lactose

6. What is one of the functions of the Milk Fat Globular Membrane (MFGM), the lining that surrounds the milk fat globule?

A) Provides most of the lactose in human milk

B) Prevents clumping of the fat

C) Provides human milk oligosaccharides

D) Stores living cells

7. Triglycerides are broken down by the enzyme, _______, into glycerol and free fatty acids. The fats found in breast milk are well utilized because there are three sources of this enzyme. They are found: under the baby’s tongue, in the breast milk, and in the infant’s intestinal track.

A) Amylase

B) Lysozyme

C) Lipase

D) Protease

8. Which component is found in the fat portion of human milk?

A) Secretory IgA

B) Lysozyme

C) Macrophages

D) Docosahexaenoic acid (DHA)

9. One of the long chain poly-unsaturated fatty acids in human milk, docosahexaenoic acid, (DHA) plays a key role supporting the infant’s:

A) Cognitive (brain) development

B) Nerve myelination

C) Visual development

D) All of the above

10. Human milk contains cholesterol. Breastfeeding babies have higher cholesterol levels than formula feeding babies. Research has shown that feeding an infant breast milk instead of formula during the first month of life improves the child’s cholesterol levels later on in life.

A) True

B) False

Answer key: 1) D       2) B     3) D     4) B     5) A     6) B     7) C     8) D     9) D     10) A

Share The Lactation College

And that means we are done with human milk composition.

Let’s cut a cake and celebrate!

Grasas Parte 3: Comprueba tus conocimientos

1. ¿Qué porcentaje de las necesidades energéticas del lactante aportan las grasas de la leche materna?

A) 15%

B) 25%

C) 35%

D) 50-60%

2. El componente más variable de la leche humana es:

A) La lactosa

B) La grasa

C) La proteína

D) Los oligosacáridos de la leche humana

3. ¿Cuál es el orden correcto de los componentes de la leche humana, por porcentaje de concentración?

A) #1 Oligosacáridos - #2 Lípidos - #3 Lactosa

B) #1 Lactosa - #2 Oligosacáridos - #3 Lípidos

C) #1 Lípidos - #2 Lactosa - #3 Oligosacáridos

D) #1 Lactosa - #2 Lípidos - #3 Oligosacáridos

4. ¿Qué cantidad de grasa tiene la leche de un pecho casi vacío en comparación con la de un pecho lleno?

A) Menos grasa

B) Más grasa

C) La misma cantidad de grasa

D) No tiene grasa

5. El 98% de la grasa de la leche humana tiene esta forma:

A) Triglicéridos

B) Fosfolípidos

C) Colesterol

D) Lactosa

6. ¿Cuál es una de las funciones de la Membrana del Glóbulo Graso de la Leche (MFGM), el revestimiento que rodea el glóbulo de grasa de la leche?

A) Proporciona la mayor parte de la lactosa de la leche humana

B) Impide la aglutinación de la grasa

C) Proporciona los oligosacáridos de la leche humana

D) Almacena células vivas

7. La enzima _______ descompone los triglicéridos en glicerol y ácidos grasos libres. Las grasas que se encuentran en la leche materna se aprovechan bien porque hay tres fuentes de esta enzima. Se encuentran: bajo la lengua del bebé, en la leche materna y en el tracto intestinal del bebé.

A) Amilasa

B) Lisozima

C) Lipasa

D) Proteasa

8. ¿Qué componente se encuentra en la parte grasa de la leche humana?

A) IgA secretora

B) Lisozima

C) Macrófagos

D) Ácido docosahexaenoico (DHA)

9. Uno de los ácidos grasos poliinsaturados de cadena larga de la leche humana, el ácido docosahexaenoico (DHA), desempeña un papel fundamental estimulando en el bebé:

A) El desarrollo cognitivo (del cerebro)

B) La mielinización de los nervios

C) El desarrollo visual

D) Todas las anteriores

10. La leche humana contiene colesterol. Los bebés amamantados tienen niveles de colesterol más altos que los alimentados con fórmula. Las investigaciones han demostrado que alimentar a un bebé con leche materna en lugar de fórmula durante el primer mes de vida mejora los niveles de colesterol del niño más adelante.

A) Verdadero

B) Falso

Clave de respuestas: 1) D       2) B     3) D     4) B     5) A     6) B     7) C     8) D     9) D     10) A

Y con esto terminamos la composición de la leche humana.

¡Celebremos con un pastel!

Share