IBLCE Part 5: Test Your Knowledge

September 10, 2021 Written by Mary Foley, RN, BSN, IBCLC

Hi everyone. Here is the plan. As I know testing is starting, I have been trying to post almost everyday but I can’t keep up this pace given that I am attending on a very very busy maternity unit. I will take the weekend off. The next post will be Monday, September 13, 2021 and that post will be on our favorite - cranial nerves!

IBLCE Part 5: Test Your Knowledge

1. Which organization administers the certifying examination for candidates to obtain the IBCLC credential?

a. World Health Organization

b. UNICEF

c. ILCA

d. IBLCE

2. The only internationally certified healthcare provider with expertise in breastfeeding and lactation medicine is the:

a. Certified Lactation Counselor (CLC)

b. International Board-Certified Lactation Consultant (IBCLC)

c. Certified Nurse Midwife (CNM)

d. Physician Assistant (PA)

3. The International Board of Lactation Consultant Examiners (IBLCE):

a. Only provides a test for IBCLCs

b. Licenses IBCLCs to practice

c. Provides the IBCLC exam and establishes standards in breastfeeding care

4. The International Board of Lactation Consultant Examiners (IBLCE) was founded to:

a. Teach mothers about breastfeeding

b. Protect the public by providing an internationally recognized level of knowledge of breastfeeding care

c. Discourage the use of formula for newborns

5. The documents of the IBLCE apply in:

a. The USA only

b. The hospital setting only

c. All countries and all settings

6. The Clinical Competencies of the IBCLC include:

a. Providing evidence-based information on the impact of medications taken while breastfeeding

b. Promoting the principles of the Baby-Friendly Hospital Initiative

c. Both a and b

7. Taking the IBCLC exam requires:

a. Lactation education only

b. Lactation education and clinical experience

c. Lactation clinical experience only

8. The IBLCE Code of Professional Conduct includes:

a. Actions for the IBCLC who has engaged in substance abuse

b. How the IBCLC should dress

c. Where the IBCLC should practice

9. Briefly, what is due diligence?

a. Declaring bankruptcy

b. Taking reasonable care not to harm someone.

c.  Making a mistake

d.  Doing something that is illegal

10. Briefly, what is misfeasance?

a.  Taking reasonable care not to harm someone.

b.  Making a mistake

c.  Doing something that is illegal

d.  Declaring bankruptcy

11. Andrea, an IBCLC, has been working with a mother and infant for several weeks.  She saw the family 3 times, but billed the insurance company for 6 visits.  This is an example of:

a. Due diligence

b. Misfeasance

c. Malfeasance

d. Tax evasion

12. In what year was the IBLCE established?

a. 1975

b. 1980

c. 1985

d. 1990

13. A voluntary international professional membership association consisting of mostly IBCLCs is:

a. IBLCE

b. IBCLC

c. ILCA

d. ABM

14. Which scientific journal is published by the International Lactation Consultant Association?

a. Breastfeeding Medicine

b. Birth

c. Midwifery Medicine

d. Journal of Human Lactation

15. The IBCLC Scope of Practice document:

a. Can be found on the IBLCE website

b. Is 38 pages in length

c. Can only be obtained by written request from IBLCE

16. The IBCLC Scope of Practice includes:

a. Preserving client confidence

b. Promoting breastfeeding

c. both a and b

17. On the subject of social media for the IBCLC:

a. IBLCE has nothing to say

b. IBLCE has an Advisory Opinion

c. IBLCE recommends IBCLCs do not use social media

Answers

1. D

2. B

3. C

4. B

5. C

6. C

7. B

8. A

9. B

10. B

11. C

12. C

13. C

14. D

15. A

16. C

17. B

Hola a todos. Aqui esta el plan. Como se que las pruebas estan comenzando, he intentado publicar casi todos lost dias, pero no puedo mantener este ritmo dado que estoy atendiendo una unidad de maternidad muy, muy ocupada. Me tomare el fin de semana libre. La proxima publicacion sera el lunes 13 de septiembre de 2021 y esa publicacion estara sobre nuestro favorito: los nervios craneales.

IBLCE Parte 5: Comprueba tus conocimientos

1. ¿Qué organización administra el examen de certificación para que los candidatos obtengan la credencial IBCLC?

a. Organización Mundial de la Salud

b. UNICEF

c. ILCA

d. IBLCE

2. El único profesional de la salud certificado internacionalmente con experiencia en medicina de amamantamiento y de la lactancia es el:

a. Asesor de lactancia certificado (CLC)

b. Consultor Internacional de Lactancia Certificado (IBCLC)

c. Enfermera partera certificada (CNM)

d. Asistente médico (PA)

3. El Consejo Internacional de Examinadores de Consultores de Lactancia (IBLCE):

a. Sólo proporciona un examen para ser IBCLC

b. Otorga licencias a los IBCLC para ejercer

c. Proporciona el examen de IBCLC y establece estándares en el cuidado de la lactancia materna

4. El Consejo Internacional de Examinadores de Consultores de Lactancia (IBLCE) fue fundado para:

a. Enseñar a las madres sobre la lactancia materna

b. Proteger al público proporcionando un nivel de conocimiento reconocido internacionalmente sobre el cuidado de la lactancia materna

c. Desalentar el uso de la fórmula para los recién nacidos

5. Los documentos del IBLCE se aplican en:

a. Estados Unidos solamente

b. El entorno hospitalario solamente

c. Todos los países y todos los entornos

6. Las Competencias clínicas del IBCLC incluyen:

a. Proporcionar información basada en la evidencia sobre el impacto de los medicamentos tomados durante la lactancia

b. Promocionar los principios de la Iniciativa Hospital Amigo del Niño

c. Tanto a como b

7. Presentar el examen IBCLC requiere:

a. Educación en lactancia solamente

b. Educación en lactancia y experiencia clínica

c. Experiencia clínica en lactancia únicamente

8. El Código de conducta profesional del IBLCE incluye:

a. Acciones para el IBCLC que ha incurrido en el abuso de sustancias

b. Cómo debe vestir el IBCLC

c. Dónde debe ejercer el IBCLC

9. Brevemente, ¿qué es la debida diligencia?

a.  La declaración de quiebra

b. Tener un cuidado razonable para no perjudicar a alguien.

c.  Cometer un error

d.  Hacer algo que es ilegal

10. Brevemente, ¿qué es la mala praxis o negligencia?

a.  Tener un cuidado razonable para no perjudicar a alguien.

b.  Cometer un error

c.  Hacer algo que es ilegal

d.  La declaración de quiebra

11. Andrea, una IBCLC, ha estado trabajando con una madre y su bebé durante varias semanas. Ha visto a la familia 3 veces, pero ha facturado a la compañía de seguros 6 visitas. Esto es un ejemplo de:

a. Debida diligencia

b. Mala praxis o negligencia

c. Actividad ilícita

d. Evasión fiscal

12. ¿En qué año se creó el IBLCE?

a. 1975

b. 1980

c. 1985

d. 1990

13. Una asociación internacional voluntaria de miembros profesionales formada en su mayoría por IBCLC es:

a. IBLCE

b. IBCLC

c. ILCA

d. ABM

14. ¿Qué revista científica publica la Asociación Internacional de Consultores de Lactancia (ILCA)?

a. Breastfeeding Medicine (Medicina de lactancia)

b. Birth (Nacimiento)

c. Midwifery Medicine (Medicina de parteras)

d. Journal of Human Lactation (Revista de lactancia humana)

15. El documento de Alcance del ejercicio profesional del IBCLC:

a. Se puede encontrar en el sitio web del IBLCE

b. Tiene 38 páginas

c. Sólo puede obtenerse mediante una solicitud por escrito al IBLCE

16. El alcance del ejercicio profesional del IBCLC incluye:

a. Preservar la confianza del cliente

b. Fomentar la lactancia materna

c. Tanto a como b

17. Sobre el tema de las redes sociales para el IBCLC:

a. El IBLCE no tiene nada que decir

b. El IBLCE tiene una opinión consultiva

c. El IBLCE recomienda a los IBCLC que no utilicen las redes sociales

Respuestas

1. D

2. B

3. C

4. B

5. C

6. C

7. B

8. A

9. B

10. B

11. C

12. C

13. C

14. D

15. A

16. C

17. B