Here are 10 questions to test your knowledge about the proteins in human milk.
1. The total protein content in human milk is about ___%.
A) 0.5%
B) 1%
C) 5%
D) 10%
2. The whey-to-casein ratio in colostrum is:
A) 90:10
B) 60:40
C) 50:50
D) 20:80
3. The whey-to-casein ratio in mature human milk is:
A) 90:10
B) 60:40
C) 50:50
D) 20:80
4. The whey-to-casein ratio in weaning human milk is:
A) 90:10
B) 60:40
C) 50:50
D) 20:80
5. The whey-to-casein ratio in cow milk is:
A) 90:10
B) 60:40
C) 50:50
D) 20:80
6. Why is the milk from a cow white?
A) This is due to the color of the grass the cow is eating.
B) This is due to the high amount of casein in the milk combining with phosphoproteins.
C) This is due to the whey proteins in the milk combining with calcium.
D) This is due to the pasteurizing process that occurs prior to bottling.
7. This substance is found in the protein whey fraction of human milk:
A) Lactoferrin
B) Alpha-lactalbumin
C) Lysozyme
D) Antibodies (immunoglobulins)
E) All of the above
8. A component in the whey fraction of human milk forms a complex with oleic acid in the infant’s gut that offers protection against 40 tumors. This component is:
A) Alpha-lactalbumin
B) Beta-lactoglobulin
C) Lysozyme
D) Lactoferrin
9) Lysozyme, an enzyme found in the whey portion of milk, kills pathogens by disrupting cell wall structure.
A) True
B) False
10. Which component in human milk affects the infant’s stool composition and frequency?
A) Lactose
B) Lipids
C) Whey-to-casein ratio
D) Fat soluble vitamins
Answers
1) B 2) A 3) B 4) C 5) D
6) B The milk from a cow is white because it contains more casein bound to protein which reflects all the light making it white.
7) E Remember the mnemonic for What’s in Whey --- LALA
8) A That complex is called HAMLET - human alpha-lactalbumin made lethal to tumors.
9) A 10) C
Tema #11. Proteínas Parte 2: Comprueba tus Conocimientos
Aquí hay 10 preguntas para poner a prueba tus conocimientos sobre las proteínas de la leche humana.
1. El contenido total de proteínas en la leche humana es aproximadamente ___%.
A) 0,5%
B) 1%
C) 5%
D) 10%
2. La proporción entre suero-y-caseína en el calostro es:
A) 90:10
B) 60:40
C) 50:50
D) 20:80
3. La proporción entre suero-y-caseína en la leche humana madura es:
A) 90:10
B) 60:40
C) 50:50
D) 20:80
4. La proporción entre suero-y-caseína en la leche humana al inicio de la alimentación complementaria es:
A) 90:10
B) 60:40
C) 50:50
D) 20:80
5. La proporción entre suero-y-caseína en la leche bovina (de vaca) es:
A) 90:10
B) 60:40
C) 50:50
D) 20:80
6. ¿Por qué la leche de vaca es blanca?
A) Se debe al color de la hierba que come la vaca.
B) Se debe a la gran cantidad de caseína que se combina con las fosfoproteínas.
C) Se debe a que las proteínas del suero se combinan con el calcio.
D) Se debe a un proceso de blanqueo que ocurre antes del embotellado.
7. Se encuentra en la fracción de suero de la leche humana:
A) Alfa-lactoalbúmina
B) Lisozima
C) Lactoferrina
D) Inmunoglobulinas
E) Todas las anteriores
8. Este componente, que se encuentra en la fracción de suero de la leche humana, ofrece protección contra 40 tumores:
A) Alfa-lactoalbúmina
B) Beta-lactoglobulin
C) Lisozima
D) Lactoferrina
9. La lisozima, una enzima que se encuentra en la porción de suero de la leche, mata a los patógenos al alterar la estructura de la pared celular.
A) Verdadero
B) Falso
10. ¿Qué componente de la leche humana afecta a la composición y frecuencia de las heces del lactante?
A) Lactosa
B) Lípidos
C) Relación entre suero y caseína
D) Vitaminas liposolubles
Respuestas
1) B 2) A 3) B 4) C
5) D 6) B 7) E 8) A
9) A 10) C